About Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.

Website
Website
Employees
Employees
201-500 employees View all
Industry
Industry
oil & energy
Location
Location
TR
Description
Information
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin kuruluşu, Etibank'ın enerji grubunun oluşturulması sonrası, 1954 yıllarında yapımına başlanan Adapazarı Tesisleri ile aynı zamana rastlamaktadır. Yüksek Planlama Kurulu'nun 25.11.1993 tarih ve 93/T-103 sayılı kararı ile TEDAŞ'a bağlı ortaklık olarak kurulan 7 Genel Müdürlük'ten biri, merkezi Sakarya'da olmak üzere Sakarya ve Bolu illerinde hizmet verecek olan SAKARYA ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. olmuştur. Türkiye Elektrik Dağıtım sisteminde piyasa düzenine geçiş çalışmaları çerçevesinde dağıtım bölgeleri baz alınarak elektrik dağıtım müesseseleri yeniden yapılandırılırken; TEDAŞ, 02.04.2004 tarih ve 2004/22 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınmıştır. Bu kapsamda dağıtım bölgeleri yeniden belirlenerek, Türkiye 21 elektrik dağıtım bölgesine ayrılmış, Körfez EDAŞ ile Sakarya EDAŞ 1 Mart 2005 tarihinde birleştirilerek, Sakarya, Bolu ve Düzce illerini kapsayan 15 no.lu Dağıtım Bölgesi olarak yeniden yapılandırılmıştır. T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca, 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin %100 oranındaki hissesi, blok olarak, satış yöntemi ile özelleştirilmek üzere ihaleye çıkılmış; 1 Temmuz 2008 tarihinde, 355 milyon dolarlık teklifle açılan ihaleyi, 600 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Akkök-Akenerji -CEZ Konsorsiyumu için Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından da onay verilmiştir. SEDAŞ, 11 Şubat 2009 tarihinde Ankara'da düzenlenen bir devir teslim töreniyle Akkök-Akenerji-CEZ Ortak Konsorsiyumu'nun yönetimine geçmiştir.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Alternatives

Frequently Asked Questions about Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.

What is Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. email format?

The widely used Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. email format is {first}.{last} (e.g. [email protected]) with 50% adoption across the company.


What is Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. customer service number?

To contact Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. customer service number call here 02642958500. To contact Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. customer service number in your country click here to find.


Supercharge your
Prospecting &
Outreach with
ContactOut
Supercharge your Prospecting &
Outreach with ContactOut

Search Portal

Find countless prospects outside of LinkedIn fast

Accelerate prospecting with instant access to 300M professionals from 30M companies with the right contact details.

Discover the source of our data

Learn more