About Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Gaziosmanpasa University)

Website
Website
Employees
Employees
201-500 employees View all
Industry
Industry
Higher Education
Description
Information
Adını Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'dan alan Üniversite 03.07.1992 tarihinde 3837 Sayılı Kanuna Ek 24. Madde gereğince kuruldu. Ziraat Fakültesi Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı açılmıştı. Fen-Edebiyat Fakültesi, Niksar Meslek Yüksek Okulu, Tokat Meslek Yüksek Okulu, Zile Meslek Yüksek Okulu, Erbaa Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitülerinden oluşan Gaziosmanpaşa Üniversitesi 01.11.1992 tarihinde Rektör ataması ile üniversite olarak birimlerini oluşturmuştu. 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi itibariyle öğrenci sayımız 28.645’dir. Akademik personel sayımız 1130, idari personel sayımız 1015’dir. Gaziosmanpaşa Üniversitesinde akademik yıl, iki yarıyıldan oluşmaktadır. Üniversitemizde Sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yaz okulu programı bulunmaktadır. Taşlıçiftlik yerleşkesinde, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi Yüksekokulu, Tokat Sağlık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Devlet Konservatuarı, Tokat Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Araştırma Uygulama merkezleri yer almaktadır. Şehir yerleşkesinde, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü konuşlanmıştır. Artova ve Pazar hariç diğer ilçelerde yer alan Meslek Yüksek Okullarımızın kampüsleri bulunmaktadır.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Gaziosmanpasa University) Alternatives

Frequently Asked Questions about Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Gaziosmanpasa University)

What is Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Gaziosmanpasa University) email format?

The widely used Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Gaziosmanpasa University) email format is {first}.{last} (e.g. [email protected]) with 25% adoption across the company.


What is Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Gaziosmanpasa University) customer service number?

To contact Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Gaziosmanpasa University) customer service number in your country click here to find.


Supercharge your
Prospecting &
Outreach with
ContactOut
Supercharge your Prospecting &
Outreach with ContactOut

Search Portal

Find countless prospects outside of LinkedIn fast

Accelerate prospecting with instant access to 300M professionals from 30M companies with the right contact details.

Discover the source of our data

Learn more