About Ankara Büyükşehir Belediyesi

Website
Website
Employees
Employees
1,001-5,000 employees View all
Industry
Industry
utilities
Location
Location
Ankara, Yenimahalle, TR
Description
Information
Büyükşehir Belediyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları 5393 Belediye Kanunu ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının görev ve sorumlulukları şunlardır: 1. Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alan ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görüşlerini alarak Ankara Büyükşehir Belediyesinin; stratejik plânını, yıllık hedeflerini, yatırım programlarını ve bunlara uygun olarak bütçesini hazırlamak. 2. Çevre düzeni plânına uygun olmak kaydıyla, Ankara Büyükşehir Belediye ve mücavir alan sınırları içinde, 1/5.000 ile 1/25.000 arasındaki her ölçekte nazım imar plânını yapmak. 3. Ankara Büyükşehir Belediyesi içindeki belediyelerin, nazım plâna uygun olarak hazırlayacakları uygulama imar plânlarını, bu plânlarda yapılacak değişikliklleri, parselasyon plânlarını ve imar ıslah plânlarını, aynen veya değiştirerek onaylamak ve uygulanmasını denetlemek. 4. Nazım imar plânının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde, uygulama imar plânlarını ve parselasyon plânlarını yapmayan ilçe ve ilk kademe belediyellerinin, uygulama imar plânlarını ve parselasyon plânlarını yapmak. 5. Kanunlarla Ankara Büyükşehir Belediyesine verilmiş görev ve hizmetlerin gerektirdiği proje, yapım, bakım ve onarım işleriyle ilgili her ölçekteki imar plânlarını, parselasyon plânlarını ve her türlü imar uygulamasını yapmak ve ruhsatlandırmak. 6. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan veya işletilen alanlardaki işyyerlerine ruhsat vermek ve bu iş yerlerini denetlemek. 7. Ankara Büyükşehir ulaşım ana plânını yapmak, koordine etmek ve uygulamak, trafik düzenlemelerinin gerektirdiği tüm tedbirleri almak. 8. Yetki alanındaki meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, bakım ve onarımmını sağlamak, kentsel tasarım projeleri yapıp uygulamak, buna dair yükümlüllükler koymak, ve binalara numara verilmesi işlemini gerçekleştirmek. Devamı için: www.ankara.bel.tr/kurumsal/yetki-alani

Ankara Büyükşehir Belediyesi Alternatives

Frequently Asked Questions about Ankara Büyükşehir Belediyesi

What is Ankara Büyükşehir Belediyesi email format?

The widely used Ankara Büyükşehir Belediyesi email format is {first}.{last} (e.g. [email protected]) with 100% adoption across the company.


What is Ankara Büyükşehir Belediyesi customer service number?

To contact Ankara Büyükşehir Belediyesi customer service number call here +903125071000. To contact Ankara Büyükşehir Belediyesi customer service number in your country click here to find.


Supercharge your
Prospecting &
Outreach with
ContactOut
Supercharge your Prospecting &
Outreach with ContactOut

Search Portal

Find countless prospects outside of LinkedIn fast

Accelerate prospecting with instant access to 300M professionals from 30M companies with the right contact details.

Discover the source of our data

Learn more